2021-10-03 07:50:25• hírek • MTI

Arafat: 6 ezrelék fölött csak a beoltottak és a betegségből kigyógyultak vehetnek részt bizonyos tevékenységeken

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Határozatban fogadta el szombaton a kormány az új járványügyi intézkedéseket, amelyek kimondják, hogy azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 6 ezreléket, bizonyos tevékenységekben csak a beoltott vagy a COVID-19-en átesett személyek vehetnek részt - közölte Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.

Arafat felhívta a figyelmet, hogy 6 ezrelékes fertőzöttségi ráta fölött bizonyos tevékenységeken már nem vehetnek részt azok, akik csak negatív koronavírus-teszttel tudják igazolni egészségügyi állapotukat.

A kérdéses tevékenységeken, 6 ezrelékes fertőzöttségi arány fölött azok vehetnek részt, akik legalább 10 napja megkapták az oltás második adagját, illetve azok, akiknél több mint 15, de kevesebb mint 180 napja mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Kötelezővé válik a kültéri maszkviselés 6 ezrelékes fertőzöttségi ráta fölött, de lesznek kivételek

Továbbá azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 6 ezreléket, kültéren is kötelezővé válik ismét a maszkviselés - tette hozzá Arafat.

Az országos katasztrófavédelem vezetője elmondta, a szabály alól kivételt képeznek majd azok, akik szabadtéri sporttevékenységet végeznek.

Az egészségügyi minisztérium és a belügyminisztérium erre vonatkozó közös határozata várhatóan hétfőn jelenik meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: